Çok eskilerden bir tarif... Tarif defterimi karıştırıken, gözüme ilişti ve denemek istedim. Sosundaki yumurtanın çiğ olmasından hoşlanmaz iseniz, hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz. Sosu pişirdikten sonra, yine aynı miktarda margarin ilave ederek, mikserlerleyin... Ben çok beğendim, umarım sizde beğenirsiniz. Şimdiden AFİYET OLSUN...
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe göre)
- 1/2 paket margarin
Sosu için:
- 2 ad yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket eritilmiş margarin ( ılık olacak)
Yapılışı:
1. Süt, un, şeker, portakal kabuğu rendesi ve vanilya muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
2. Ocağın altı kapatılır ve margarin ilave edilerek, 15 dakika karıştırılır.
3. Kare veya dikdörtgen borcam sudan geçirilir ve hazırlanan karışım dökülür.
4. Sosu için, tüm malzemeler pişirilmeden iyice karıştırılır.
5.Hazırlanan sos, diğer karışımın üzerine dükülür.
6. Dışarıda biraz bekletilir ve iyice soğuması için buzdolabına konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder