6 Aralık 2010 Pazartesi

BİBERLİ ÇÖREK


     Bu tarifi sevgili arkadaşım Çiğdem’den aldığımı, susamlı kurabiye tarifimi yazarken bahsetmiştim. İşte bu tarif ta kendisi. Yapımı ve az malzeme kullanılması açısından çok kolay. Eğer acıyı fazla sevmiyorsanız, pul biber miktarı azaltabilirsiniz.
   Günlük tüketmenizi öneriyorum. Ertesi güne kaldığında yumuşaklığını kaybediyor. Fırın torbasına koyarak, fırında 10 dakika ısıtırsanız, yapıldığı andaki yumuşaklığı elde ediyorsunuz. Zaten karışım miktarı az olduğundan, 15-20 adet çörek oluyor.
   Yerken ağızda dağılması ve pul biberin acılığı damakta enteresan bir tat bırakıyor.
    Ben şekil verirken, çiğ köfte yapar gibi şekillendirdim. Parmaklarımın arasında sıktım. Pişince doğal olarak ilk formunu kaybetti. Siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Yuvarlak, mekik şeklinde…
   Ayrıca, üzerine yumurta sarısı ve susam serpmedim. Siz dilerseniz, susam veya çörek otu da serpebilirsiniz…


Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un

Hazırlanışı:

1. Un bir kaba elenir. Ortası çukur açılarak tüm malzemeler konur.
2. Çok sert olmayan bir hamur elde edilen kadar yoğrulur.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içerisinde şekillendirilir.
4. İsteğe göre, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
5. 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.









Hiç yorum yok: