10 Ağustos 2010 Salı

SUCUKLU PATATES PAY


        Pazar günü kahvaltıda yaptığım, sucuklu patatesli payı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapımı çok kolay...
       Patatesleri akşamdan haşlayıp hazırladım. Sabahleyin, karışımı hazırlayıp sıcak sıcak servis yaptım. Ertesi güne bırakmamanızı öneriyorum. Eğer ertesi güne kalırsa, buharda ısıtırsanız ilk günkü yumuşaklığını elde edersiniz. Harcını dilediğiniz şekilde de  hazırlayabilirsiniz.(pizza gibi)

Malzemeler:
-  3 adet haşlanmış patates (580 gr)
-  2 çay kaşığı tuz (7 gr)
- 1 adet yumurta
-  1,5 su bardağı galeta unu (145 gr)
-  ½ çay bardağı süt (45 gr)
-  1 çay bardağı rendelenmiş sucuk
-  1 yemek kaşığı domates salçası
-  2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:
1. Patateslerin kabukları soyularak, iri iri doğranarak, tencereye konur ve haşlanır.
2. Genişçe bir kapta, haşlanan patatesler püre haline getirilir.
3. Tuz, yumurta, galeta unu ve süt ilave edilerek, iyice yoğrulur.
4. Pay kalıpları, bir fırça ile yağlanır.
5. Hamur haline getirilen patatesli karışım, kalıpların şeklini alacak şekilde bastırılarak yerleştirilir.
6. Ortasına bir derinlik vermek için çay bardağının alt kısmıyla hafifçe bastırılır.
7. Küçük bir kap içerisinde, salça ve su karıştırılır.
8. Salçalı karışım, fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürülür.
9. Sucuk rendesi, patateslerin ortasına konur.
10. 175 derecede 25-30 dakika pişirilir. (Sucuk kokuları gelmeye başladığınızda patatesleriniz hazır demektir.)

Hiç yorum yok: