7 Ağustos 2010 Cumartesi

TARÇINLI KURABİYE


Pişerken, mutfağınızı saran tarçın kokusuyla huzur bulmak istiyorsanız, bu tarifi denemelisiniz.


Tarif, Lezzet Dergisinin özel sayısı Şımartan Tatlar ‘dan. ( 2010/01)


Malzemeler:
- 225 gr tereyağ (oda ısısında)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı soğuk su

Harç Malzemesi:
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1. Toz şeker ve tereyağ, mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.

2. Bal, un ve soğuk su ilave edilerek yoğrulur.

3. Ayrı bir kapta tozşeker ve tarçın iyice karıştırılır.

4. Hamur, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açılır.

5. İçine, tarçınlı karışım yayılır ve rulo şeklinde sarılır.

6. Streç filmle sarılıp, buzdolabında en az iki saat bekletilir.

7. Rulo hamurdan, bıçak yardımıyla ince dilimler kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

8. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: